mandag 16. september 2013

Status 2 år og 4 måneder

Noen veterinærer mener at Ivo kan bli helt OK igjen etter skaden han fikk på jaktprøve i fjor, andre mener ikke. Det vi ser etter årets første jaktuker er at han går for fullt og virker ok i 3 dager, før han begynner å halte lett og vi kobler og ser det an. Haltingen fortsatte under norgesjakta så han gikk for det meste ved fot og fikk gjøre noen slag der det var godlukt. Før norgesjakta var jeg hos veterinæren med han og det ble påvist en irritasjon/ømhet ut fra 3. nakkevirvel og høyre skulder. Hadde ikke noe med ryggskaden å gjøre, antagelig fra noe som har skjedd de første dagene, evt en overbelastning. Dette er jo de første dagene han virkelig får løpe løs, så det kan vel skje. Dessverre har han ingen dimmebryter, når jeg slipper han er det full fart, gjennom kratt, utfor skråninger og over steinurer. Han er ganske rå på det der.

Må vel si at han er en greit skolert jakthund nå, til tross for at han mistet hele høst- og vintereseongen i fjor. Han hadde et fantastisk førsteår, fikk mye fuglekontakt da og var tidlig moden. Skader har ødelagt for oss når det gjelder jakt og konkurranser - men vi krysser fingrene for at lykken snur nå utover høsten og vinteren. Vi synes vi fortjener det.

Målet med denne bloggen var å lage en liten minnebok som dokumenterer arbeidet med en fuglehund fra den kommer i hus til den kan kalles en fuglejeger. Jeg er vel i mål med det nå og kommer derfor ikke til å oppdatere denne nettsiden like mye fremover, bortsett fra om det skjer noe helt spesielle ting med Ivo.


Videre oppdateringer om Ivo og fuglejakt fortsetter på bloggen www.tiurfot.blogspot.com

Patjanens Z´ Ivo, 28 måneder1 kommentar: