lørdag 30. juli 2011

Første måneden

Vi hadde Ivo hjemme i 2 uker før vi reiste på ferie og Daniel og Alice overtok ansvaret. Og det ble mye å følge med på , når både valp og voksen hund skal følges opp. I 14 dager ble rutinene hjemme befestet - og mye dårlig vær gjorde det ekstra utfordrene å aktivisere Ivo men ungdommen gjorde en kjempejobb og var rimelig slitne når vi kom hjem etter 14 dager.
Så har vi vært på hytta i fjellet 4 dager og her koste bikkjene seg selvfølgelig med åpne dører og nok av tumleplass. Vi prøvde oss på en fisketur 1 times gange unna hytta og Ivo bestemte farten med lek og hopp og sprett hele veien. Ikke noe problem. Ikke spesielt sliten da vi var tilbake heller.
Hvis han får slippe å ligge i bur om natten sover han greit fra kl 23.30 til 6.30 og skal da bare en kort tur ut for så å sove en eller to timer til. I buret om natten hender det at han roper ut ved 3-tiden, antagelig da han våkner uten å se noen kjente, Bajas ligger i buret over.
Syns jeg nå ser konturene av en hund som er en del mykere enn jeg er vant til fra Rocky og Bajas. Ikke mye stemme eller kroppsspråk som skal til før han reagerer. Det blir en utfordring for å tilpasse seg dette, og det betyr vel noen flere turer og treninger med bikkjene hver for seg. Det vil også være nødvendig for apellen, Ivo henger tett på Bajas og er opptatt av lite annet når de er sammen, løse på tur.
I sommer ble han stukket på tunga av en bie han forsøkte å sluke. Hovnet heldigvis ikke opp - men han hylte og skrek hver gang vi tok frem maten og han fikk ikke i seg mat. Det ble en nervepirrende våkenatt, men dagen etter var alt ok.
Etter dette skaffet jeg meg nye kortisontabletter hos veterinæren, som nødhjelp i tilfelle han får nye stikk i halsregionen og hovner opp når vi er langt fra veterinær.
Han er i fin form sa veterinæren når vi var innom for 12 ukers vaksine, men han er definitivt tynnere enn vi er vant til. Ribbeina syns godt - og han er veldig kvikk og koordinert i bevegelsene sammenlignet med noen andre mer typiske Gs valper vi har møtt. Spiser mindre enn det som står som veiledende mengde på Eukanuba-foret, men har god apetitt ved hvert måltid.
Det går greit å klippe klør etter, vaske ører og sjekke tenner. Gjør det et par ganger i uka. Må snart også trimme pelsen på potene - like greit å venne han til saks og barbermaskin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar