lørdag 17. mars 2012

Ivos prøvedebut - Sälen, Sverige lørdag 17. mars

Ivo 10,5 måned
Vi mente jo at Ivo var klar for å vise seg fram, og vi hadde selvfølgelig håp om en premie, men slik gikk det ikke. Men nesten :-)

Elendig vær første halvdel av dagen, med tett tåke, mye vind og litt regn. Råtten snø på starten og slutten av dagen. Ved lunsjtider lettet tåka og vi kom opp på toppen av fjellet der det var stedvis bart og lite snø.

Slippene
Ivo fikk gå hele dagen til siste slutt, 6 slipp ble det, men vi lykkes dessverre ikke. 2 slipp i tung løssnø (umulige forhold), 2 slipp i medvind (bra forhold), 1 slipp i motvind (bra forhold), 1 slipp i sidevind (bra forhold). 

- Mycket bra fart, mycket bra stil og kontakt, han får med seg mycket mark i god bredde, sa dommeren.  

Markeringer i alle slipp. Vi hadde en stand langt ute, han holder standen fint, vi bruker en tid på å komme opp til han, jeg ber han reise - han reiser men ingen fugl der han tror den ligger. En kort utredning og slippet får koblingsordre. En ES i neste slipp finner fuglen etter 5 sekunder 80 meter opp i vind fra der Ivo hadde stand. Jeg tror han ville funnet den hvis vi hadde fått tid til å utrede noe grundigere. Fuglene var lette og løp unna. Det ble tildelt 1 premiering i UK denne dagen (2UK til en ES).
Vi er godt fornøyd med debuten. Han har bra trøkk og konkurranseinstinkt. Full fart når jeg lar han gå i slippet, ingen tegn til interesse for makker eller partiet som går bak. Spesielt medvindssøket er bra synes jeg.

Jaktprøve i Sverige er litt annerledes enn i Norge. Det er dommeren som skyter med startpistol. I Ak apporteres det direkte etter godkjent fuglearbeid. Dvs. bikkja blir sittende uten å utrede. Fører tar på bikkja, koser/holder/roer. Dommer lar hunden lukte på apportrypa som legges ut 25 meter foran. Dommeren vår var streng, hunden som fikk eneste premiering i UK klassen (2UK) synes vi gikk spesielt bra, men han ble trukket ned en premiegrad fordi han gikk noe etter - og da snakker vi kanskje 15 meter. Dagen etter med annen dommer fikk samme hund 1UK med HP...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar